Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögországban lesz a világ első delfin menedékhelye

2021. március 08. - kalimeraeger

delfin_gr.jpg

Kép: Greekreporter

A világ első, állandó ilyen létesítményét a szigetvilág Tengeri Védelmi Intézete alapította a parányi Lipsi szigetén.

Azokat a delfineket szeretnék itt elhelyezni, akiket fogságból szabadítottak ki, és itt, a sziget északi részén lévő öbölben szeretnének nekik új, biztonságos életteret biztosítani. Mindeközben az intézet célja nem titkon az, hogy megszűnjön ezeknek a csodás, intelligens állatoknak az állatkertekben és óriásakváriumokban való kizsákmányolása.

Az Égei-tengeri Menedékhely a Vroulia-öböl nyúlványánál található, mely biztonságos helyet, természetes vizet, magas biodiverzitást és sekélyebb, mélyebb életteret biztosít, mint a világ legnagyobb delfinmedencéje, mindezt minimális emberi beavatkozással. A tenger ezen része akár 40 méter mély is lehet.

A helyi lakosok nagyon örülnek a projektnek, mely nemcsak az öböl egy részének a biztonságát szavatolja, de állatorvosi rendelőt, kutatási létesítményeket és információs központ létrehozását is magában foglalja.

A fogságból idekerült állatokat először megfigyelés alatt tartják majd, és mikor visszatér a vadászösztönük, visszaengedik őket a természetes közegükbe. Az intézet kutatási igazgatója, Anastasia Miliou elmondta, hogy a Lipsin található menedékhelyet egyben prototípusnak is szánják, melyet több követhet a világ bármely táján.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4816454586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása