Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Lipsi betiltja az úszómedencéket a víztakarékosság érdekében

2023. augusztus 03. - kalimeraeger

lipsi.jpg

Kép: Pixabay

A Dodekaniszosz apró szigete megtiltotta úszómedencék építését a víztakarékosság érdekében, és kampányt indított a fenntartható nyaralásért.

"A vakációról alkotott elképzelésünk nem a múlthoz, hanem a jövőhöz kapcsolódik, ahol a mediterrán szigetek kénytelenek lesznek követni a példánkat, hogy megóvják a környezetet, és megbirkózzanak a kontrollálhatatlan hőhullámokkal és a vízhiánnyal" - mondta Lipsi polgármestere, Fotis Mangos.

A természeti erőforrások pazarlására nemet mondó, autentikus és fenntartható nyaralási módra való felhívást egy videó kíséri, amely egy fiatal pár, Konstantinos és Dimitra nyaralását követi nyomon, amint medencék és szervezett, napozóágyakkal teli strandok nélkül élvezik a pihenést Lipsi-n. A házaspár mindennapjai álomszerűek, tele úszással és pihenéssel a smaragdzöld vizű "természetes medencékben", sétákkal a festői sikátorokban, kulináris élményekkel, helyi termékekkel, történelmi templomokkal, hagyományokkal, naplementékkel, szórakozással idilli helyeken, túrázással, kerékpározással, lovaglással, búvárkodással és tengeri kirándulásokkal.

"Kezdeményezéseinkkel egy érintetlen természeti paradicsomot kínálunk az utazóknak. A görög és külföldi közönség válasza nagyon pozitív, ami azt eredményezte, hogy a sziget iránti kereslet az elmúlt években látványosan megnőtt" - mondja Maggos.

A közelmúltban Lipsi szigete egy másik jelentős lépést is tett a fenntartható turizmus irányába, amelynek célja a vízsótalanítással előállított vízkészletek helyes felhasználása.

A Finish mosószergyártó és a Global Water Partnership-Mediterranean (GWP-Med) által Görögországban megvalósított nemzetközi kezdeményezés keretében egy akciócsoport Lipsi önkormányzatának aktív támogatásával a szigetek összes háztartását speciális, víztakarékos szűrőkkel látta el, megmutatta az eszközök helyes használatát és segített a beszerelésükben.

Lipsi-ről bővebben ITT olvashattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3018185431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása