Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Az elnöki macska esete

2020. november 24. - kalimeraeger

macska_elnok_gr.jpg

Kép: Greekreporter

Nagy dolog történt az elnöki rezidencia táján Görögországban. November elején Katerina Sakellaropoulou köztársasági elnök ugyanis hivatalosan is örökbefogadta Calypsot. Görög elnöki pályafutás alatt ilyenre még nem volt példa az országban.

Katerina Sakellaropoulou októberben találkozott a kis állattal, mikor hivatalos látogatást tett Karpathos szigetén, annak olasz hatalom alól való felszabadulása 76. évfordulóján.

A gyönyörű szigeten az elnökasszony múzeumokat, kulturális központokat és a városházát is meglátogatta, illetve találkozott a helyiekkel. Október 4-én tiszteletét tette a karpathosi Állatgondozó Szervezetben, ahol hangsúlyozta az állatok iránti szeretetét, elhivatottságát az állatjogok mellett, illetve ellenérzéseit az állatkínzással szemben. Amíg ott tartózkodott, megpillantotta Calypsot, a kiscicát, aki az első pillanatban elbűvölte. Az elnökasszony még látogatása alatt nyomatékosította, hogy örökbe szeretné fogadni a kis szőrgombócot.

A szervezet feje, Sophia Hiras-Mikros intézte a formaságokat, így november eleje óta Calypso is az elnöki rezidencia lakója.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3216300256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása