Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Legyenek kékebbek a görög tengerek!

2020. november 23. - kalimeraeger

all_for_blue_amna_hu.jpg

Kép: amna.gr

Az All for Blue (Mindannyian a kékségért – a szerk.) nevű fantasztikus környezetvédelmi csapat, mely már 10 éve aktívan tevékenykedik, 32 tonna szemetet szedett össze a Kiklád-szigetek környékén 2018 óta.

Katerina Topouzoglou alapító elmondta, hogy a csoport önkéntes alapon működik.

“Azért alapítottam ezt a szervezetet, hogy tegyünk a tengeri élővilág védelme érdekében”- mondta.

Topouzoglou víz alatti lövészbajnok és szabadtüdős búvár volt, szeretete a tenger iránt már kisgyerekként kialakult. Az elmúlt 10 évben, az All for Blue keretein belül rendkívül sokat tett a vízi élővilág védelme érdekében. A vízben talált műanyagok nagy része újra felhasználásra kerül egy speciális eljárás után.

Például szemeteskosarak, melyeket egy helyi iskolában helyeztek el, ezzel is motiválva a gyerekeket a környezetük megóvására és az újrahasznosításra.

Katerina elmondta, hogy már több, mint 55000 diáknak tartottak tréninget, és fennállásuk alatt 220 tonna szemetet gyűjtöttek össze a vízben és a partszakaszokon.

„Az All for Blue-nál 20 csapatot alakítottunk ki diákokból Görögországon és külföldön, akik aktívan munkálkodnak a jó cél elérése érdekében. A legnagyobb brigádunk Kalymnos szigeténél van.” – tette hozzá.

A legutóbbi missziójuk Kinaros-on volt, ahol a takarítás mellett ellátmányt és gyógyszereket is vittek a sziget egyetlen lakójának, Rini néninek, aki a csapat egyik nagyon közeli barátja.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8316296880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása