Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görög mérnök munkáját dicséri Európa első 3D-ben nyomtatott lakóépülete

2020. október 25. - kalimeraeger

Giorgos Staikos Drama városából származó mérnök és építész családban cseperedett, most pedig éppen az első 3D-ben nyomtatott házát építi a német Beckumban.

A 38 éves férfi, aki a zsalukra specializálódott bajor cégnél, a PERI GmbH-nál dolgozik, elmondta, hogy ez lesz Európa első 3D-ben nyomtatott lakóépülete.

Giorgos tinédzser kora óta Németországban él, és aktív tagja a 27 éve működő családi építkezési cégnek is. A mindig kreatív és kíváncsi természetű fiatalember régóta álmodozott erről a nyomtatási technikáról, és szeretett volna egy kétemeletes otthont alkotni.

Miután a korábbi polgármestertől megkapta az engedélyt, Staikos neki is kezdett a tervezésnek. Kevesebb, mint egy év alatt megkapta az engedélyt, a szakemberekkel nekikezdett az anyagok tesztelésének, hogy megtalálják a legjobb módot és eszközöket.

Giorgos minden szükséges dolgot beszerzett a saját költségén, a nyomtatás a napokban készül el, a tervek szerint egy hónap múlva pedig már állni fog az épület.

Habár 3D-ben nyomtatott házak már léteznek, Staikos elmondta, hogy ezek többnyire lakatlanok, és mintegy példaként emelték őket ezen technikát megismertetve az emberekkel. Az ő verziója azonban funkcióiban egy teljes értékű otthonnal fog megegyezni.

Videó: Youtube - Leifhelm Panorama

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1316257318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása