Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Újabb tehetség a láthatáron

2020. július 10. - kalimeraeger

dimosthenis-dimitrios_despotidis.jpg

Kép: Greekreporter

Ismét egy görög ifjú hozta el a dicsőséget hazája számára.

Dimosthenis-Dimitrios Despotidis egy rangos nemzetközi költészeti díjat nyert el egy olyan versenyen, melyen több száz, a világ minden pontjáról érkező reménység mérte össze a tudását.

A nyolcadikos nebuló az athéni Campion Nemzetközi Iskola padjait koptatja, immáron pedig boldog győztese a Never Such Innocence (NSI – Soha Ilyen Ártatlan) nevű szervezet által szervezett versenynek, melyet Londonban rendeztek meg.

A szervezet nemzetközi költészeti, művészeti, beszéd- és dalversenyt rendez 9-18 éves ifjaknak, melyet az emberiségre ható konfliktusok témakörének dedikáltak. A rendezvény témája a “A konfliktus közösségekre gyakorolt hatása”.

Dimosthenis a 11-14 éves korosztályban győzedelmeskedett, Inspiráló vers című költeménye rávilágított, hogy milyen mély hatása volt a második világháborúnak a Nemzetközösség államaira a konfliktus alatti és utáni években.

“Általában angolul írok, mert angol nyelvű iskolába járok és ez az anyanyelvem. De görögül is próbálok fejlődni” – mondta Despotidis. Hozzátette, hogy szerzeménye négy hónappal ezelőtt íródott, és hogy a kedvenc költője Lord Byron.

“Ami különösen boldoggá tette a díj megnyerésekor, hogy hazáját képviselhette. Büszke görögnek érezte magát.” – nyilatkozta édesanyja, Margarita Vartholomaiou. “A költészet segít neki, hogy kifejezze a nézeteit és érzéseit.” – tette hozzá az asszony. Elárulta továbbá, hogy a kisfiú rajong a történelemért, a kultúráért, és már kiskorában beleásta magát a könyvekbe.

Idén immár 75. évfordulóját ünnepelhettük a Győzelem napjának Európában, vagyis Németország feltétel nélküli fegyveres megadásának (1945. május 8.).

A szervezet honlapja szerint az NSI-hez 4003 mű érkezett be 44 különböző országból.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6815993428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása