Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A hosszú élet titka

2020. július 04. - kalimeraeger

horiatiki.jpg

Kép: Pixabay

A hosszú élet titka számos összetevőből áll, óriási szakirodalommal bír, s különféle nézeteket ütköztet egymással.

Sotiris Tsiodras görög tudós szerint a mediterrán étkezés ennek az egyik sarokköve. Köztudott ugyanis, hogy a görögök rendkívül egészségesen táplálkoznak, alapanyagaikban és azok elkészítési módjában is példamutatók.

Sotiris Tsiodras tudós, aki a koronavírus időszak alatt szaktudását felhasználva szóvivőként informálta a lakosságot az aktuális helyzetről és tudnivalókról, a nehéz időszakban még inkább felhívta a figyelmet a mediterrán étkezés előnyeire. Elmondta, hogy a hagyományos mediterrán étrend rengeteg vizet, zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát, alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, kevés vörös húst tartalmaz, mindezeket megfelelő arányban. Természetesen nem szabad elfeledkezni a halról és tenger gyümölcseiről, babról, hüvelyes növényekről és az olívaolajról sem.

Amiket viszont redukálni vagy kerülni érdemes, az a cukor, a só és az ezeket tartalmazó élelmiszerek.

A fentebbiek mellett nagyon fontos, hogy a szükséges testmozgás is része legyen a napjainknak.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3015981786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása