Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Milyen repülő landolt Kos szigetén két nappal az engedélyezett határidő előtt?

2020. július 03. - kalimeraeger

kos2.jpg

Kép: Pixabay - Kos

Két nappal azt megelőzően, hogy Görögország megnyitotta határait a nemzetközi turizmus előtt, egy Németországból érkező járat landolt Kos szigetén.

A speciális TUI gép fedélzetén 170 orvossal érkezett, Haris Teocharis turisztikai miniszter köszöntötte az utasokat.

A különleges utazás apropója a koronavírus idején kibontakozott kiváló görög és német orvosi együttműködés volt, és az úti cél sem véletlen: Kos ugyanis az orvostudomány atyjának tartott Hippokrátész szülőhelye.

Korábban már többször írtunk róla, hogy Görögország mindent megtesz lakói és az oda utazó turisták egészségének védelme érdekében, legutóbbi intézkedése nyomán a július 1. és augusztus 31. között Görögországba utazóknak egy angol nyelvű nyomtatványt kell kitölteniük, mely után egy QR-kódot kapnak, ez a beutazás feltétele. Részleteket IDE KATTINTVA olvashattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr815980038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása