Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország zöldül

2020. június 06. - kalimeraeger

zold_gorogorszag.jpg

Kép: Pixabay

Nagy változás van készülőben Görögországban, melynek 2030-ig szabtak határidőt. Ez pedig nem más, mint az elektromos autók arányának megváltoztatása. A görög kormány ugyanis a napokban jelentette be ambiciózus tervét, mely szerint 2030-ra a Görögországban használatban lévő “zöld” kocsik aránya 30% lesz.

Az ország miniszterelnöke szerint a görög környezetvédelmi politika sarkalatos pontja a káros üzemanyaghasználat csökkentése. A kormány támogatással próbálja régebbi autóik lecserélésére buzdítani a lakosságot. Ennek értelmében nagyjából 14 000 elektromos autóra kiterjedő csomagot hoztak létre, az autók vételárának  25%-át az állam állja. Az adóval kapcsolatos kedvezményekkel pedig nemcsak cégek, de magánszemélyek számára is szeretnék csábítóbbá tenni az elektromos járművekre való áttérést. Az ilyen kocsik tulajdonosai ugyanis két évig mentesülnek az autóutak díjainak fizetése alól, sőt, a töltés költségét leírhatják a jövedelemadójukból.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8215748502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása