Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Környezetvédelemre int Bartolomaiosz pátriárka

2022. augusztus 31. - kalimeraeger

bartholomaiosz_patriarka.jpg

"Az emberiség nem vonja le a tanulságokat az éghajlatváltozásból és a környezet pusztulásából" - mondta el Bartolomaiosz ökumenikus pátriárka kedden, a "természeti környezet védelmének napja" alkalmából kiadott üzenetében.

A görög ortodoxok szellemi vezetője a "teremtés nagy ajándékáról" beszélt, és a környezet folyamatos védelmére szólított fel, mivel az az ortodox identitás magjához tartozik.

Bartholomaiosz pátriárka emellett felvázolta az Ökumenikus Patriarchátus 1989. szeptember 1-je óta tett erőfeszítéseit, amelyek a környezetvédelem szükségességét hirdetik, többek között azzal, hogy "kilenc, vízzel kapcsolatos nemzetközi szimpóziumra" kértek fel neves szakembereket.

"A fenntartható fejlődés egyirányú utca" - hangsúlyozta a spirituális vezető. "Biztosítja az ökológiai egyensúlyt a jelenben és garanciát jelent a jövőre nézve, de ennek megvannak a feltételei."

"Sajnos az emberiség nem tanult az éghajlatváltozás következményeiből, a pusztító tüzekből, a hőhullámokból és áradásokból, a biológiai sokféleség gyors csökkenéséből, a légkör és a tengerek szennyezéséből, az erdőirtásból és a környezeti válság társadalmi következményeiből, amelyek mindenekelőtt az ökológiai okokból történő tömeges migrációban mutatkoznak meg".

A pátriárka hangot adott annak is, hogy reméli, az emberiség feleszmél, és a természet védelme a mindennapok szerves részévé válik mindenki számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr217920415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása