Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Összeszedtük, mit tudunk eddig a görög utazási szabályokról

2020. május 16. - kalimeraeger

santorini8.jpg

Kép: Pixabay

Mint ahogy korábban már ITT írtunk róla, Görögország július 1-től várja a turistákat. Ha valaki ezen időpont előtt szeretne az országba utazni, megteheti, azonban számolnia kell a kötelező két hetes hatósági karanténnal, amelynek be nem tartása esetén akár 5000 eurós bírságra is lehet számítani.

A görög szigeteket különleges intézkedések védik, s noha a strandokat először csak a helyiek látogathatják, ez komoly főpróbája lesz a nyári időszaknak, amely már ezen a hétvégén is tombol, hiszen az előrejelzések szerint akár 40 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

A strandokon üzemelő vendéglátóipari egységeknek, hoteleknek és a napágyakat bérbe adó vállalkozóknak szigorú szabályok szerint működniük, például a napágyakat minimum 4 méterre kell elhelyezniük egymástól, ennek elmulasztása esetén is komoly bírsággal és akár bezárással kell számolni. Hogy milyen megoldásokban gondolkodnak a görögök, azt IDE KATTINTVA tekinthetitek meg.

Mindenképpen azt javasoljuk, hogy legyetek elővigyázatosak, ha utaztok, figyeljetek a saját és a környezetetekben lévők egészségére is!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr3715698380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása