Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Különleges védelmet kapnak a görög szigetek

2020. május 10. - kalimeraeger

santorini_nyitva.jpg

Kép: Pixabay

Lassan ébredezik a világ a koronavírus okozta sokkos állapotból, nincs ez másként Görögországban sem. Több verzió is napvilágot látott már arra vonatkozólag, hogy mikor nyitnak a különféle létesítmények, és mikor lesz lehetőség arra, hogy a külföldiek is megérkezhessenek az országba, valamint milyen óvintézkedésekkel számolnak a tengerparti vendéglátóhelyek tulajdonosai.

Az élet pedig nem állhat meg, hiszen - ahogy korábban is írtuk - csak eddig a turizmusban dolgozók mintegy 30%-a veszítette el az állását és került létbizonytalanságba.

A görög kormány hetek óta Görögország fokozatos megnyitásának előkészítésén dolgozik, melynek során nagy hangsúlyt fektetnek a szigeteken élők védelmére. Erre azért van szükség, mert a legtöbb sziget kis mérete miatt nem rendelkezik olyan egészségügyi ellátórendszerrel, mely egy esetleges újabb vírushullámot elbírna, így nagyon kell figyelni arra, hogy a vírus - ha egyáltalán ez lehetséges - ne is jusson el a szigetekre.

Ennek érdekében először azok utazhatnak légi vagy vízi úton oda, akiknek a helyszínen turisztikai vállalkozásuk van, vagy tanár kollégáik helyettesítésére érkeznek.

A második ütemben, melyet jelen állás szerint május 18-án, hétfőn terveznek megnyitni, azok az alkalmazottak utazhatnak ki a munkáltatójuk által kiállított dokumentum birtokában, akik a szigeteken fognak dolgozni.

Ha minden jól megy, és e két ütem zavartalanul megvalósul, június 1-től már nemcsak célirányosan lehet utazni, ám az óvintézkedéseket akkor is be kell tartani.

A Belügyminisztérium ugyanis hangsúlyozta, hogy a tömegközlekedést igénybe vevők számára is speciális szabályok alkalmazandóak: a repülőkre és a hajókra való felszállást megelőzően ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét, illetve csökkentik az egy időben szállítandó utasok számát is. A légi közlekedésben ez azt jelenti, hogy a repülőgépen a középső üléseken nem ülhet utas, a hajók pedig 50%-os utaskapacitással működnek.

Ha minden jól megy, július 1-jére tervezik az ország teljes megnyitását a turisták előtt.

Mi nagyon szorítunk, hogy mindez megvalósuljon!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6015677994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása