Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Mikor "nyit ki" újra Görögország?

2020. május 07. - kalimeraeger

athen3.jpg

Kép: Pixabay

A görög kormány folyamatosan munkálkodik azon, hogy a hazai össztermék 30%-át kitevő turizmus újraindításának részleteit minél előbb kidolgozza, s azt május 15-ig nyilvánosságra is hozza.

Jelen állás szerint annyi már ismeretes, hogy május 18-án több látványosság ajtajáról is lekerül a lakat. Lina Mendoni, Görögország kulturális minisztere elmondta, hogy a 2 hónapja zárva tartott létesítmények természetesen szigorú szabályokat betartva lesznek újra látogathatóak.

A minisztérium akciótervet készített, amely magába foglalja a biztonságos működést, a vendégek és a személyzet egészségének megőrzését. A jegyvásárlási lehetőségek fejlesztése, valamint a kávézók és a szuvenír boltok üzemeltetésének szabályai szintén a terv részét képezik.

A turisták előtti "nyitást" július 1-jén tervezik, addig minden részletet kidolgoznak, beleértve a szektor állami támogatását is.

A görög turizmus már így is veszélyben van: csak eddig 45 ezer munkahely szűnt meg a vírus miatt. Összességében az utazási irodák, a szálláshelyek és az éttermek egyharmada tart attól, hogy nem éli túl a vírussal terhelt időszakot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4115669184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása