Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Hogyan változik meg idén a strandolás Görögországban?

2020. május 01. - kalimeraeger

gorog_tengerpart_1.jpg

Kép: Pixabay

Görögország május elején megkezdi a szigorú kijárási szabályok enyhítését, de egy jó ideig még sok minden máshogy lesz, mint ahogyan ahhoz hozzászoktunk.

A nem is olyan sokára beköszönő kánikula felvetette a strandolás módjának kérdését. A fő hangsúly nem is a fürdőzésen magán van (a tudósok szerint a víz nem feltétlenül továbbítja a vírust), hanem a parti tevékenységeken.

Egyelőre a következők tűnnek biztosan követendőnek:

- a strandoknak csupán egy bejárata üzemelne, így egyszerűbb lenne a vendégek számát nyilvántartani és szabályozni.

- a napozóágyakat minden egyes vendég távozásával speciális szerrel fertőtleníteni kell.

- az ágyak és napernyők között nagyobb távolságokat kell hagyni.

- az ágyakat kötelezően, előre le kell majd foglalni és online kifizetni, hogy a helyszínen már minimális legyen az emberi érintkezés.

Tény, hogy a strandok kevésbé lesznek idén túlzsúfoltak, ami persze kevesebb bevételt jelent azok üzemeltetőinek, de minden helyi az egészséget tartja elsődlegesnek, illetve hogy Görögországra mindenki biztonságos nyaralási úti célként tekintsen.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2215652862

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása