Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tudtad-e...

37.rész

2019. augusztus 04. - kalimeraeger

zara.jpg

Kép: Pinterest

Gondolkoztál már valaha azon, hogy a népszerű Zara üzletlánc kiről kapta a nevét? Te is egy perzselő, divatos, spanyol senoritát képzeltél el gyönyörű bőrrel és mesés hajzuhataggal, mint amilyen Penelope Cruznak van? Akkor most igen meglepődsz majd!

Az eredeti személy ugyanis a név mögött nem egy igéző spanyol szépség, hanem egy szőrös, termetes görög ember. Mégpedig Zorba.

Amikor a Zara alapítója, Amancio Ortega nevet keresett az első üzletének, melyet 1975-ben nyitott La Coruña-ban, az 1964-es Zorba című film után a főhős nevével szimpatizált.

Jesus Echevarría, a Zara kommunikációs igazgatója elmondta: “Nem hiszem, hogy bármi különös ok állt a névválasztás hátterében, egyszerűen csak megtetszett neki a Zorba név. Azonban két tömbbel odébb volt egy bár, amit szintén így kereszteltek el. A hely tulajdonosa azonban aggódott, hogy zavaró lesz a két Zorba egymástól nem is olyan messze. Ekkora már készen voltak az öntőminták a betűk elkészítéséhez, így megnézték, mi hozható belőlük ki a legegyszerűbben, ami mégis más lesz. Így döntöttek a Zara mellett.”

Miliosz Katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4814989394

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása