Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Két görög ékszerdoboz a leggyönyörűbb európai települések listáján

2019. július 22. - kalimeraeger

A Conde Nast Traveler Hellász szebbnél szebb települései közül kettőt beválogatott a legek közé. Hogy melyikeket? Máris mutatjuk!

assos.jpg

Fotó: Pixabay

A kefaloniai Assos falvacskája miatt bizony sokan útra kelnek, hogy felfedezzék a jón-tengeri szigetet. A bűbájos települést a velencei uralom alatt alapították a középkorban, és sokáig Kefalonia északi részének adminisztratív központja volt. (Kefaloniáról ITT olvashatsz bővebben.)

kastraki.jpg

Fotó: www.cntraveler.com

A másik díjazott a thesszáliai Kastraki, mely szó szerint kis kastélyt jelent. A falucskának mindössze 600 lakosa van, ők nonstop élvezhetik a környék szépségét. A Meteorák hegyei alatt fekvő Kastraki tökéletes kiindulópont azoknak, akik a görög szárazföldet szeretnék felfedezni. És persze a sziklák tetején magasodó kolostorok látványa sem utolsó.

Miliosz Katalin

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9314975312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása