Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Hollywoodi görög hírességek, ha összefognak

2018. november 09. - kalimeraeger

lyreion_arvahaz_1png.jpg

Hollywood két görög származású híressége, Nia Vardalos és John Stamos összefogtak, ugyanis mélyen megérintette őket a hír, hogy a nyári görög tűzvész az Attika keleti részén található Lyreion árvaházat is lakhatatlanná tette.

lyreion_arvahaz_2.jpg

A két híresség gyűjtést kezdeményezett, hogy az így beérkezett adományokból új otthont tudjanak varázsolni azoknak a kis árváknak, akik szüleik után most új otthonukat is elveszítették. Amíg a gyűjtés és a helyreállítás folyik, a 45 gyermek másik otthonban kerül elhelyezésre. A gyűjtés a The Hellenic Initiative nevű szervezet keretein belül zajlik.

nia_vardalos3_1.jpg"A szívem szakad meg azokért az árva gyerekekért, akiket ki kellett költöztetni az otthonukból." - mondta el Nia. "A világ számos pontján élnek görögök, akik törődnek Görögországgal, és újjáépítik ezt az árvaházat, hogy segítsenek a szükséget szenvedő gyerekeknek."

 

john_stamos_1.jpg"Mint friss apukát, a gyerekek arcán megjelent riadalom nagyon szíven ütött." - mondta el John Stamos, akinek első gyermeke idén tavasszal született meg. "Létezik egy kifejezés, a philotimo, amit nem igazán lehet lefordítani, de különleges egyvelege a kötelességtudatnak, a tiszteletnek és a szükséget szenvedők támogatásának: ez motivált engem is."

Aki adakozni szeretne eme nemes ügy érdekében, angol nyelven IDE KATTINTVA találhat információkat.

Képek forrása: The Hellenic Initiative, Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9414361809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása