Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Nia Vardalos kiállt az Akropolisz márványainak visszaadása mellett

2023. február 01. - kalimeraeger

akropolisz_marvanyok_nia_vardalos.jpg

Kép: Instagram - Nia Vardalos

A népszerű görög színésznő, a Bazi nagy görög lagzi sztárja minden alkalmat megragad, hogy kiálljon egy jó (görög) ügy mellett.

A minap Instagram posztjában két képet tett közzé: az egyiken olyan egykori, Akropoliszon található márványok láthatók, melyeket 2022-ben Olaszország visszaszolgáltatott Görögországnak, a másik képen egy olyan darab, ami még mindig a British Múzeumban rostokol.

"Egyesület Királyság, ok, szeretlek, köszönet Shakespeare-ért és a zsíros tejszínért, de ezek a márványok nem a tieitek, kedves barátaim. Ezek a márványok Görögországhoz tartoznak. Visszakaphatnánk őket? A falum 6 birkát, 2 kecskét, és Nicket, egy unokatestvért ad érte cserébe."

A márványok visszaszolgáltatásáért folytatott harc már régóta folyik, a British Múzeum egyelőre nem enged. Niával együtt reméljük, ez hamarosan megváltozik, és hazatérhetnek ezek a kincsek is.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr118039206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása