Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

5 görög sziget, amelyekről lehet, hogy még nem is hallottál

2018. szeptember 17. - kalimeraeger

Az utazási katalógusok tele vannak Korfu, Kréta, Santorini és más ismert szigetek ajánlóival, azonban vannak olyan gyöngyszemek, amelyekről nem sokat írnak. Lássunk 5 görög szigetet, melyekre kevesebb reflektorfény vetül, ám igazi gyöngyszemek!

Te melyikre utaznál? :)

1. Alonissos

alonissos.jpg

A sziget azok paradicsoma, akik szeretik a vízi sportokat, valamint szívesen merülnek el a tengeri élővilág tanulmányozásában, ugyanis gyönyörű tengerpartjai és kristálytiszta vize nemcsak fürdőzésre, de búvárkodásra is kiválóak.

2. Amorgos

amorgos.jpg

Bár Amorgos neve sem hangzik sokak számára ismerősen, mégis megéri megtanulni a sziget nevét, mely nemcsak gyönyörű strandjaival csábít, de tengeri barlanggal is büszkélkedhet. A szigeten egy különleges kolostort is találhatunk, melyet a 11. században a sziklafalra építettek.

3.Gavdos

gavdos.jpg

Gavdos Krétához közel nyújtózik el a tengerben, és érdekessége, hogy csak hajóval közelíthető meg. Leghíresebb látványossága Calypso barlangja.

4.Syros

siros.jpg

Amíg ez a sziget szinte rejtve marad a külföldiek előtt, addig az athéniak kedvenc üdülőhelye. Neoklasszikus építészete és féltve őrzött épületei gyönyörűek.

5. Samos

samos.jpg

A sziget buja növényzete, kristálytiszta vize és kiváló strandjai miatt egyre népszerűbb a turisták és a vízi sportok szerelmesei körében.

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1814245839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása