Habár a tzatziki folyamatosan elviszi a show-t a görög gasztronómiában, a tirokafteriről is illik megemlékezni, főleg azok kedvéért, akik szeretik a csípős irányvonalat.
Kép forrása: Pinterest
Akik most találkoznak először eme remek étellel, elmondjuk, hogy a tirokafteri valójában egy csípős görög sajtkrém, mely fogyasztható pitakenyérrel, pirítóssal, de hasábokra vágott zöldséggel is. Csípősségi fokát pedig az egyéni szájíz határozza meg, nem kell tehát attól tartanunk, hogy valami ehetetlen ízvilággal szembesülünk.
Hozzávalók:
- 400 gramm görög fetasajt (nem krémfehérsajt!!!)
- 200 gramm görög joghurt (amiben megáll a kanál)
- fél gerezd fokhagyma
- 50 g olívaolaj
- fél chili paprika (a csípőset kevésbé kedvelőknek negyed)
- ízlés szerint chilipehely
Elkészítés:
- Turmixoljuk össze az olívaolajat a chilipehellyel, a fokhagymával, valamint a chillipaprikával.
- Egy tálban keverjük össze az előzőleg villával összenyomott fetasajtot a joghurttal, valamint a csípős-mixxel. Amint ez megvan, készen is vagyunk, kis chilipehellyel díszíthetjük.
IDE KATTINTVA találod a pitakenyér receptjét.
Jó étvágyat! Kali orexi!