Kép: www.greekreporter.com
Korábban már írtunk róla, hogy Kréta nyerte az Európai Gasztronómiai Régió 2026 címet.
Kréta mezőgazdasági termése a természet igazi ajándéka, amelyet a sziget változatos domborzati- és magasságkülönbségei tesznek egyedivé. Kréta régiója aktívan dolgozik azon, hogy szoros kapcsolatot teremtsen az elsődleges mezőgazdasági ágazat és a fellendülőben lévő idegenforgalmi ágazat között.
Ennek az elkötelezettségnek az egyik legjobb példája a sziget Rethymno városában található Krétai Gasztronómiai Központ, amely a gasztronómia szerelmeseinek szóló információk, hagyományos receptek és oktatási programok központjaként szolgál.
A Krétára látogatók olyan élményeken keresztül merülhetnek el ebben a gazdag kulináris kultúrában, mint a szőlőskóstolók és a hagyományos ételek kipróbálása a bájos falusi tavernákban.
A sziget a fenntartható gazdálkodási gyakorlatra és a kiváló minőségű termékekre összpontosít, ami biztosítja az élelmiszer-előállítás magas szintjét minimális környezeti terhelés mellett. Ez az elkötelezettség az, ami igazán megkülönbözteti a krétai gasztronómiát, és ellenállhatatlan célponttá teszi azt az ételek szerelmesei számára világszerte.