Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tudtad-e? - Mamma mia! verzió

2018. augusztus 17. - kalimeraeger

Korábban már hírt adtunk arról, hogy 10 év elteltével folytatódik a Mamma mia! című nagysikerű hollywoodi történet.

mamma_mia_2_5.jpg

Most 10+1 érdekesség következik a filmből, mely rajongóknak kötelező!

Tudtad-e, hogy...

1., ... a történet középpontjában a Sophie és Donna közötti anya-lánya kapcsolat áll, melyet a pillangó motívum szimbolizál? Donna fiatalkorában ugyanis egy pillangó alakú medált viselt, amely motívum Sophie ruháján is feltűnik, mikor a kisfiát megkeresztelik, s az édesanyjával duettet énekel.

2., ...Donnának az a tény, hogy a szigetre érve megnyugtatta az istállóban talált zaklatott lovat, nemcsak otthont teremtett, hanem a lehetőséget is, hogy hotelt nyisson, hiszen az eredeti tulajdonos, Sofia az alapján találta őt szimpatikusnak, hogy hogyan bánik az állatokkal?

mamma_mia_2_2.jpg

3., ... a Mamma mia! 2. részének producerei is Tom Hanks és felesége, Rita Wilson voltak, akik a Bazi nagy görög lagzi elkészítésében is segédkeztek, hiszen rajonganak Görögországért?

4., ... Sophie nevét a ház eredeti tulajdonosáról, Sofiáról kapta, aki Bill nagynénje?

5., Bill ikertestvére a díjátadón egy kecskés történet elmesélésébe kezd, amely valójában az a sztori, mikor a fiatal Donnát narancsszedés közben megkergette egy kecske.

6., ...amikor a ballagáson a lányok előadják a búcsúztató dalt, csíkos fellépőruhát viselnek, mely valójában ugyanabból az anyagból készült, mint az oxfordi szobájuk függönye? Az ötlet olyan kosztümös filmekből származik, mint pl. az Elfújta a szél vagy A muzsika hangja.

7., ... a "förtelmes zenét" játszó fiút Panos Mouzourakis személyesíti meg, aki a való életben egy sikeres énekes-színész?

mamma_mia_2.jpg

8., ... a Bill nagynénjét alakító színésznő, Maria Vacratsis a Bazi nagy görög lagziból lehet ismerős mindenki számára, ahol a főszereplő, Toula egyik rokonát alakította?

9., ... Cher és Meryl Streep között mindössze 3 év korkülönbség van, de a legendás énekesnő egyáltalán nem bánta, hogy Donna édesanyját alakította a filmvásznon?

10., ... Pierce Brosnan azért fogadta el a neki felkínált szerepet, mert régóta nagy vágya volt a Donnát megformáló Meryl Streeppel együtt játszani, ugyanis nagyon szereti és tiszteli a színésznőt?

11., ... noha az első rész legtöbb jelenetét Görögországban vették fel, a második résznek már a horvátországi Vis adott otthont, ám a történet szerint most is Görögországban járunk?

Előzetest IDE KATTINTVA láthattok a Mamma mia! 2. részéből, ha az első rész történetére vagytok kíváncsiak, IDE KATTINTSATOK!

Képek: Pinterest

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2914187563

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása