Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Stergios Bilas úszó újabb aranyat nyert Görögországnak az Európa-bajnokságon

2024. június 25. - kalimeraeger

Kép: www.greekreporter.com

A görög Stergios Bilas aranyérmet ünnepelhetett 50 méter pillangón a belgrádi férfi Európa-bajnokságon kedden, június 18-án.

A 23 éves úszó Apostolos Papastamos 400 méteres vegyesúszásban aratott diadala után történelmet írt azzal, hogy első egyéni aranyát nyerte férfi szinten.

Bilas kicsit elmaradt az előfutamban elért 23:06-os idejétől, de így is elsőként ért a falhoz, így aranyérmes lett a férfi 50 pillangón (23:15). Simon Bucher-t mindössze négy századmásodperccel előzte meg (23:19).

Stergios Marios Bilas 2001 novemberében született, úszóként a görög válogatott tagja. Sportolói karrierje mellett a Pireuszi Egyetem hallgatója, pénzügy és banki adminisztráció szakon. Halkidából származik, és az Olympiakos Piraeus úszóklub versenyzője.

Bilas jelentős eredményekkel rendelkező sportoló, aki optimizmust sugall a görög úszósport jövőjét illetően. Versenyez 50 méteres gyorsúszásban, 50 méteres pillangóúszásban és a 4×100 méteres vegyes váltóban is (férfi és női). Országos és nemzetközi szinten is jelentős eredményeket ért el.

Különösen eredményes a görög nemzeti bajnokságokon szerzett 16 arany-, 11 ezüst- és 9 bronzéremmel.

Keddig legjelentősebb eredménye, amellyel kvalifikációt szerzett a 2024-es párizsi olimpiai játékokra is, a 2023 augusztusában, a K23-as Európa-bajnokságon 50 méteres gyorsúszásban és 50 méteres pillangóúszásban szerzett két aranyérme, amellyel megdöntötte a görög férfi rekordot.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8718435039

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása