Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Apostolos Papastamos úszó történelmi aranyat nyert Görögországnak

2024. június 21. - kalimeraeger

Kép: ERT3

Apostolos Papastamos történelmi aranyérmet nyert, mivel ő lett Görögország első úszója, aki 400 méteres egyéni gyorsúszásban győzött a Belgrádban rendezett vizes Európa-bajnokságon.

 

"Az utolsó egyéni legjobb eredményem négy évvel ezelőtt született, így ez most nagyon különleges a számomra" - mondta. "A legjobb teljesítményemet nyújtottam, nagyon jó időt futottam. Úgyhogy most már nagyon várom Párizst és az olimpiai játékokat, és a legjobbakat remélem"."

Bevallása szerint nagy megkönnyebbülés volt, hogy kevesebb mint egy héttel a határidő lejárta előtt bejutott az olimpiai selejtezőbe. Ugyanígy megkönnyebbülten sóhajtott fel, miután öt évvel a junior sikerei után végre felállhatott a szeniorok dobogójára.

"Nagyon nehéz volt, mert több mint négy éve próbálkozom, hogy sikerüljön, szóval vannak hullámvölgyeim, de eljött az én időm, és ez nagyon szép" - nyilatkozta.

A Kréta szigetéről származó Papastamos elmondta: "Csodálatos, hogy ezt Görögországért, a görögországi fiatal úszókért tehetem, így remélem, hogy mindannyiuk számára inspirációt jelenthetek."

A vizes Európa-bajnokságot a LEN - az európai vizes sportokat irányító szervezet - szervezi. A bajnokságot jelenleg kétévente (páros években) rendezik meg; 2022 óta pedig 5 vizes sportágat foglal magában: úszás (hosszúpályás/50 méteres medence), műugrás, szinkronúszás, nyíltvízi úszás és magasugrás. 1999 előtt a bajnokságok közé tartozott a vízilabda is, amelyet 1999-től kezdve a LEN külön bajnokságként kezel. A nyíltvízi versenyeket nem az olimpiai évben rendezik meg.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8218432381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása