Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Megugrott az Airbnb foglalások száma a Netflix sorozat után

2024. február 28. - kalimeraeger

paros_u_2_1.jpg

Kép: Unsplash

Az Airbnb 32 százalékos növekedést tapasztalt az egyik görög szigetre foglalt nyaralások számában, köszönhetően a Netflix Egy nap című drámájának, amely két barát húszéves szerelmi történetét meséli el tizennégy epizódon keresztül. A jeleneteket Rómában, Görögországban, Londonban és Edinburgh-ban forgatták.

A Netflix Egy nap című minisorozatának év eleji megjelenését követően különösen egy bizonyos görög sziget keltette fel a nyaralni vágyók nagy érdeklődését, mivel a sorozatban szereplő pár a negyedik epizódban ott tölti az idejét. Az Égei-tenger közepén fekvő kis szigetet gyakran figyelmen kívül hagyják, de az Airbnb adatai azt mutatják, hogy az Egyesült Királyságban a vendégek által a szigeten található szálláshelyek utáni keresések csaknem harmadával nőttek a sorozat bemutatása óta.

Az Airbnb a Paros északi részén, az idilli Naousa halászfaluban található buja kerti rezidenciától kezdve a Parikia macskaköves utcáin található szellős kiklád apartmanig összegyűjtötte a legkeresettebb otthonokat, amelyek egy Egy nap-ihlette kiruccanás helyszínéül szolgálhatnak a szigeten.

"Az Egy nap a világ egyik legcsendesebben romantikus görög szigetére, Paros-ra hívta fel a nézők figyelmét" - mondta Amanda Cupples, az Airbnb brit és észak-európai általános igazgatója a Gloucestershire Live-nak.

"Mivel a sikersorozat jelenleg éli aranykorát - mondta Cupples - a vándorlási vágyat bárki életre keltheti egy ittléttel az Airbnb egyik csodálatos szállásajánlatában. Emma és Dexter karakterei által motiválva a vendégek belevághatnak a saját Egy nap ihlette kalandjukba, és olyan értékes emlékeket szerezhetnek, amelyek egy életen át megmaradnak."

Az ókorban Paros a fehér márványbányáiról volt ismert, amelyeket párizsi márványnak neveztek. Az anyagot annak minőségéért nagyon keresték, különösen az építészetben és a szobrászatban, főként a klasszikus görög korban.

Ezt a tiszta fehér építőanyagot használták az ókori Görögország néhány szobrászati remekművének megalkotásához, köztük Praxitelész Hermész-szobrának, a Milói Vénusznak, a samothrakiai Nikének, a paioniosi Nikének és az athéni Akropoliszon található Erechtheion kariatidáinak.

A Netflix Egy nap című sorozata Dex és Em évtizedeken átívelő szerelmi történetét meséli el, ahogy minden évben ugyanazon a napon újra találkoznak. A regényből 2011-ben Anne Hathaway és Jim Sturgess főszereplésével játékfilm is készült. Jelenleg tizennégy epizódos a brit sorozat.

A Netflix története 1988-ban, a két diák főszereplő ballagásának estéjén kezdődik, és bár az egyetem a végéhez közeledik, a páros aznap beszélget először. A sorozat követi őket, ahogy minden évben ugyanazon a napon találkoznak, hogy minél többet felfedezzenek egymás életéből.

Paros-ról bővebben ITT írtunk nektek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4918341571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása