Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

20 lenyűgöző tény Görögországról - 4. rész

2024. február 12. - kalimeraeger

karpathos_6_pb_1.jpg

Kép: Pixabay

Mindenki tudja, hogy Hellász a nyugati civilizáció bölcsője, a demokrácia szülőhelye, lenyűgözően szép tengerpartja van, és hogy a függetlenség napja március 25-e. Vannak azonban olyan tények, amelyekkel nincs mindenki tisztában. Nézzünk pár ilyet!

  1. Görögországban több régészeti múzeum található, mint a világ bármely más országában.
  2. Mintegy 100 000 Észak-Európából és Ázsiából származó madár telel Görögországban.
  3. Az ókori Görögországban a rabszolgák a városállamok lakosságának 40-80 százalékát tették ki. Főleg hadifoglyok, elhagyott gyerekek vagy rabszolgák gyermekei voltak.
  4. Görögország vadon élő állatvilága 116 emlősfajt, 18 kétéltűt, 59 hüllőfajt, 240 madárfajt és 107 halfajt foglal magába. Mára azonban az emlősfajok mintegy felét a kihalás veszélye fenyegeti.
  5. A kezdeti időkben Görögország sziklás tömeg volt, amelyet teljesen tengervíz borított. Hegyvidéke tektonikus lemezének Európával való ütközése után alakult ki, és az égei-tengeri földrengések még ma is összefüggenek az adott lemez litoszférán belüli mozgásával.

Sorozatunk első részét IDE KATTINTVA találjátok.

Sorozatunk második része ITT olvasható.

Sorozatunk harmadik részéből IDE KATTINTVA tanulhattok.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7818324533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása