Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

20 lenyűgöző tény Görögországról - 1. rész

2023. december 19. - kalimeraeger

ioannina1_pb_3.jpg

Kép: Pixabay

Mindenki tudja, hogy Hellász a nyugati civilizáció bölcsője, a demokrácia szülőhelye, lenyűgözően szép tengerpartja van, és hogy a függetlenség napja március 25-e. Vannak azonban olyan tények, amelyekkel nincs mindenki tisztában. Nézzünk pár ilyet!

  1. Görögországban körülbelül 2000 sziget és szigetecske található, de közülük csak 170 lakott. A legnagyobb, Kréta, melynek területe 8260 négyzetkilométer.
  2. Az ország világelső a természetes szivacsok tenyésztésében.
  3. Athén lakossága két évszázaddal ezelőtt mindössze 7000 fő volt, mára pedig meghaladja az 5 milliót, ami az állam csaknem fele.
  4. A tengerrel körülvett Görögországban nincs olyan hely, amely 137 km-nél távolabb lenne a sós víztől. Hellász a tizedik leghosszabb tengerparttal rendelkező ország a világon.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6818284293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása