Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tizenegy görög sajt nyert a 2023-as World Cheese Awards-on

2023. november 27. - kalimeraeger

Kép: www.greekreporter.com

A World Cheese Awards 2023 nemzetközi sajtverseny Norvégiában ért véget a végső eredmények kihirdetésével. Idén öt kontinens negyvenhárom országából származó 4502 sajtot bírált el és vizsgált meg több mint 260 nemzetközi bíró.

Görögország figyelemre méltó eredményeket ért el, és magas pontszámokat kapott a bírálóktól. Tizenegy görög sajt biztosította helyét a világ élvonalában, és három kategóriában - arany, ezüst és bronz - érdemelte ki az elismerést.

Az arany minősítést a Truffeta nevű görög sajt kapta. Ez az egyedülálló termék lett az egyetlen görög sajt, amely arany minősítést kapott a versenyen. Ez a termék a görög pasztőrözött juh- és kecsketej harmonikus keveréke, amelyet a nyári szarvasgomba fanyar ízeivel árasztottak el. A sajtban a szarvasgomba jellegzetes illatai összefonódnak a feta természetes, finom aromáival és frissítő savasságával, egyedülálló érzékszervi élményt nyújtva, amelyet méltán ünnepeltek a versenyen.

Négy görög sajt kapott ezüstérmet, ezek közül három sima feta, egy szarvasgombával ízesített fetasajt.

Ami a bronzérmet illeti, ez a kategória bizonyult a görög termelők számára a legtermékenyebbnek. A zsűri hat görög sajtot választott bronzérmesnek. A kiválasztottak között fetasajt és graviera sajt is található.

Görög sajtkisokosunkat IDE KATTINTVA éritek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5218268465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása