Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Halálos áldozatot követeltek az áradások

2023. szeptember 05. - kalimeraeger

Kép: www.greekreporter.com

Egy embert holtan találtak, több száz házat és utat elöntött a víz a közép-görögországi Volos kikötővárosban kedd reggelre, miután tíz órán át tartó viharok tomboltak a régióban. Az ítéletidő várhatóan még 24 órán át kitart.

Az idős férfi - egy pásztor - akkor halt meg, amikor a hatalmas vízmennyiség nyomása miatt rádőlt egy fal Ano Volos térségében, miközben megpróbált eljutni arra a területre, ahol a juhai voltak.

Magnesia régiójában az éjszaka folyamán több mint tíz órán át tartó heves vihar tombolt, mely várhatóan szerdáig folytatódik. Információk szerint Volos-ban az áramellátás időszakosan szakadozik. Hétfő éjféltől kedd reggel 9 óráig folyamatosan dörgött.

Autósok százai rekedtek kocsijaikban. A meredek utak hatalmas mennyiségű csapadékot engedtek le a Pelion-hegyről, amelyet a vízelvezető rendszer nem tudott elnyelni.

A hatóságokat a 12 kilométer hosszú Krafsidonas-patak emelkedő vízszintje is nagyon aggasztotta, amely a Pelionból gyűjti össze a vizet, és Volos több városrészén is áthalad, mielőtt a kikötő nyugati oldalán és a Pagasetik-öbölben köt ki. Kedd reggelre a vízszint három méterrel emelkedett, veszélyeztetve a szomszédos Agioi Anargyroi kerületet. Agria, Portaria, Tsangarada és Stagiates falvakból is árvizeket jelentettek. A közeli Szporádokat, különösen Skiathos szigetét szintén árvíz sújtotta.

Az időjárási front hétfő óta heves esőzésekkel és zivatarokkal sújtja Görögország egyes részeit. Ez várhatóan szerdáig tart. Az athéni Nemzeti Obszervatórium szerint többek között Thesszália, a Szporádok, Észak-Evia és a Peloponnészosz térségét érinti leginkább az esőzés.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6518208389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása