Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A Bulgari család ősi falujába látogatott Görögországban

2023. augusztus 28. - kalimeraeger

bulgari_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

A Bulgari család felkereste ősi faluját, az ipiroszi Paramythiát, ahonnan a világhírű ékszerház 1870-ben megtette első lépéseit.

Nicola Bulgari, a luxusmárkát (Bvlgari) alapító Sotirios Bulgari unokája a fiatalabb családtagokkal együtt látogatta meg ősei emlékhelyeit. A vizit nagy jelentőséggel bírt, szemrevételezték a Bulgari család által odaadományozott, jelenleg felújítás alatt álló épületet. Ez az építmény, valamint Sotirios Voulgaris első műhelye és aranyműves üzeme a család maradandó örökségének bizonyítékaként áll fent.

A családtagokat lenyűgözte a tér Művészeti, Oktatási és Kulturális Központtá történő átalakítása, és ígéretet tettek arra, hogy hozzájárulnak a projekthez, mivel az a város mecénásai előtt kíván tisztelegni. A látogatás során Giannis Karagiannis, Souli polgármestere, Stavroula Braimi, a regionális tanács elnöke és Fanis Bellogia, a műszaki szolgáltatásokért felelős alpolgármester betekintést nyújtottak a folyamatban lévő átalakításba és a központ küldetésébe.

A család a Panagia templomnál és a negyvenkilenc mártírnak szentelt emlékműnél is tiszteletét tette.

Nicola és a család lelkesedésüket fejezték ki az egykori általános iskola helyreállítási munkálatai iránt. Hangsúlyozták, hogy készek aktívan támogatni a projekt megvalósítását. További megbeszélések várhatóak az illetékes műszaki szolgálatokkal, a koordináció élén a souli önkormányzat áll.

A Bulgari család az Acheron folyó partján lévő tavernában elfogyasztott étellel zárta látogatását.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2518202879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása