Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Még mindig égnek a tüzek...

2023. július 27. - kalimeraeger

tuz_2023julius27.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Sajnos nem javul a helyzet Görögországban, már ami a tűzhelyzetet illeti.

A közép-görögországi Thesszáliában korábban két emberéletet követelő tűz ismét fellángolt, újabb evakuálásra kényszerítve a hatóságokat. A tűz oltásában 3 repülőgép és 1 helikopter vett részt.

 

Közben a több mint egy hete tűzvész sújtotta Rodoszon Vati és Gennadi falvakban is újra fellobbantak a lángok. A helyszínen 266 tűzoltó 55 tűzoltóautóval oltja a tüzet, munkájukat 25 tűzoltó repülőgép segíti - közölték a hatóságok.

A Korfun vasárnap kitört tűzvész a jelek szerint visszaszorulóban van, de elszórtan továbbra is égnek a tüzek.

Az Evia szigetén lévő Kymi város közelében lévő újabb tüzet, amely hétfőn egy helyi kórházhoz közeledett, délre sikerült megfékezni. Karystos közelében viszont újra fellobbantak a lángok, melyek oltásához szintén bevetették a szárazföldi erőket.

Jannis Artopios alezredes, a Görög Tűzoltóság szóvivője elmondta: "Továbbra is magas készültségben vagyunk. Arra kérünk minden állampolgárt, hogy tűz esetén saját biztonsága érdekében kövesse az illetékes hatóságok utasításait" - figyelmeztetett Artopios.

A magnesiai tűzesetek újabb két emberéletet követeltek. Almyros falunál egy idős, mozgáskorlátozott nő vesztette életét a tűzvészben, míg egy 45 éves állattenyésztő a Velestino melletti hegyvidéki területen tűnt el, amikor a juhait próbálta megmenteni a lángoktól. Utoljára a görög közszolgálati televízió, az ERT élő adásában látták élve.

A Velestinóban tomboló tűz miatt szerdán késő délután elővigyázatosságból kiürítették Sesklo és Dimini falvakat. Hasonlóképpen elrendelték Palikouri lakosainak és a volos-i ipari park dolgozóinak evakuálását Volos felé.

A szintén közép-görögországi Lamia város északi részeinek lakóit szerdán késő délután szintén felszólították otthonaik kiürítésére, mivel tűz ütött át a Domokos-ba vezető regionális úton, amely a várost északon Thesszáliával köti össze. A város nagy része áram nélkül maradt, mivel a tűz villanyoszlopokat és transzformátorokat semmisített meg.

A Lamia-Domokos utat lezárták a forgalom elől, és az Athén-Thessaloniki vonalon is szünetelt a vonatközlekedés, mivel a tűzoltóság a Lamia déli részén és Velestino városrészben keletkezett tüzek miatt ideiglenes szünetet rendelt el. A megszakított vonatjáratok utasait autóbuszokkal szállították el úti céljukhoz.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8318180387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása