Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Filmet forgatnak Odüsszeuszról

2023. február 24. - kalimeraeger

az_angol_beteg.jpg

Kép: Just Jared - 20 éves Az angol beteg (2016)

A forgatási helyszínek között természetesen ott sorakozik Görögország is.

Homérosz klasszikusában a férfi főszereplő Ralph Fiennes lesz, Odüsszeusz szeretett feleségét, Penelopét pedig Juliette Binoche alakítja majd. A visszatérés című alkotást várhatóan tavasszal kezdik majd forgatni Korfun és a Peloponnészoszi-félszigeten, majd Olaszországban.

A két neves színész 25 év után játszik újra együtt, akkor Az angol betegben szerepeltek egymás oldalán.

A film 2024-ben kerül majd a mozikba. A hivatalos szinopszis a következő:

20 év távollét után Odüsszeuszt (Ralph Fiennes) Ithaka partjainál mossa partra a víz elgyötörten és felismerhetetlenül. A király végre hazatért, de nagyon sok minden változott a birodalmában, mióta útra kelt, hogy a trójai háborúban harcoljon. Szeretett felesége, Penelope most saját otthonának rabja, miközben a sok ambíciózus udvarlója nyomása alatt él, akik mind az új király posztjára pályáznak. Fiuk, Télemakhosz, aki apa nélkül nőtt fel, folyamatos veszélyben él ezekkel a férfiakkal körbevéve, akik mind akadályként tekintenek rá. Odüsszeusz maga is rengeteget változott. A háborús élményeket maga mögött hagyva már nem az a tekintélyes harcos, akire az emberei emlékeznek. De most rákényszerül, hogy szembenézzen a múltjával, és felfedezze magában az erőt, annak érdekében, hogy megmentse a családját és visszaszerezze a szerelmet, amit elvesztett.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2018057720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása