Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A legidősebb maratoni futó

2022. november 22. - kalimeraeger

marathoni_futo_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Az idei verseny egyik üde színfoltja, akinek jótanácsait már mi is tolmácsoltuk Nektek, 91 éves.

Ahogy azt a napokban hírül adtuk, nemrégiben megrendezésre került a világhírű Autentikus Athéni Marathon, melynek első három helyezettje görög állampolgár lett.

A megmérettetésen részt vett Stelios Prassas is, aki igazoltan a legidősebb volt az összegyűlt versenyzők között. A lélekben és testben is magát fiatalnak valló úriember 1931-ben született.

Természetesen nem ez volt az első alkalom, hogy Stelios részt vett a maratonon.

„A legmegindítóbb pillanat mindig az, amikor beérek a célba. Az leírhatatlan! Imádom, amikor belépek a stadionba, főleg, amikor az a Panathinaikos Stadion. Az egy templom, ahol minden atlétának térdre kell ereszkednie. Nincs még egy ilyen márványból épült stadion a világon. Más országokban felhőkarcolók és lakóépületek között futunk.”

Prassas fiatalságának titka egyébiránt holisztikus filozófiájában rejlik. Diétájában leginkább a hüvelyesek, zöldségek és nagyon kevés hús szerepel. Mindig is egy aktív ember volt, sosem vette igénybe edző segítségét. Inkább arra figyel, hogy „mit mond a test és a szív”. 2021-ben ezt nyilatkozta: „A testem lehetővé teszi, hogy naponta 8-10 km-t fussak. Abban a pillanatban, ahogy belépek a stadionba, az egész szívemet elönti a szeretet. Ott sokkal boldogabbnak érzem magam.”

59 évesen lett a futás szerelmese, ami jó példa rá, hogy sosincs késő.

Le a kalappal! Még sok versenyt kívánunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4417985408

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása