Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögök álltak az athéni maraton dobogójára

2022. november 16. - kalimeraeger

marathon_athen_2022_gr.jpg

Kép: www.greekreporter.com

A 39. Autentikus Athéni Maraton múlt hét szombaton került megrendezésre és a célnál görög versenyzőket ünnepelhettek a jelenlévők.

A második befutó csupán 1 perccel és egy másodperccel érkezett az első helyezett után, a harmadik célba érő pedig egy görög hölgy, aki a leggyorsabb görög nőnek mondhatja magát.

Minden év novemberében atléták ezrei utaznak Athénba, hogy megmérettessék magukat ezen a versenyen.

Az idei első Haralampos Pitsolis lett, aki 2 óra 23 perc és 44 másodperc alatt teljesítette a távot. Nemcsak a saját, de honfitársa, Konstantinos Gkelaouzos rekordját is megdöntve ezzel.

A második helyezett a 31 éves, előbb említett hosszútávfutó, Konstantinos Gkelaouzos.

A dobogó alsó fokára pedig a 26 éves Vasiliki Konstantinopoulou állhatott fel. A fiatal nő 2 óra 46 perc és 1 másodperc alatt jutott el a starttól a célig. A kiváló teljesítmény méginkább elismerendő annak fényében, hogy az orvosok két évvel ezelőtt pajzsmirigydaganatot diagnosztizáltak nála, de Vasiliki a betegség felett is győzedelmeskedett.

Gratulálunk minden versenyzőnek!

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1517980520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása