Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Végre vége!

2022. augusztus 24. - kalimeraeger

athen3_2.jpg

Kép: Pixabay

Augusztus 20-án, szombaton véget ért az Európai Unió "pénzügyi gyámsága" Görögország felett. Az ország ugyanis kilépett abból a megerősített felügyeleti keretből, melynek során negyedévente uniós ellenőrök fogadására kötelezték, akik a strukturális reformok végrehajtásának ellenőrzését és az esetleges kockázatok időbeli felismerését végezték.

„Az elmúlt három év gyakorlatilag az elmúlt 12 év tanulságaira adott válasz. A tapasztalataink alakítják az öntudatunkat és kijelölik az utat, hogy soha, de soha ne térjünk vissza ahhoz, amit átéltünk . Arra ösztönöznek bennünket, hogy egységesen, az igazsággal és realisztikus módszerekkel felvértezve, nem pedig hazugságokkal és könnyű megoldásokkal haladjunk előre. Egy olyan úton, amely ugyan hibákkal járhat, de biztosan nem rossz út" - mondta el a görög miniszterelnök, Kyriakos Mitsotakis.

Ezen intézkedésekre a továbbiakban azért nincs szükség, mert a görög kormány a legtöbb vállalt kötelezettségét már teljesítette, ezt követően már nagyobb szabadsága lesz a gazdaságpolitika alakításában.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7317914937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása