Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Újranyit a Korinthoszi-csatorna

2022. április 14. - kalimeraeger

korinthoszi_csatorna_3_1.jpg

Július elején ismét megnyílik a Korinthoszi-csatona, mely a görög szárazföldet választja el a Peloponnészoszi-félszigettől. A csatornát azt követően zárták le, hogy tavaly, számos földcsuszamlást követően, több mint egy évig járhatatlanná vált.

Hristos Dimas görög fejlesztési miniszter elmondta, hogy a csatornát július 5-én nyitják meg, októberben pedig ismét lezárják, további helyreállítási munkálatok elvégzése miatt.

A rekonstrukció 30 millió euróba kerülő tervét tavaly decemberben fogadták el, kivitelezését pedig idén februárban kezdték meg. A munkálatok során nemcsak a földcsuszamlások okozta károkat igyekeznek helyreállítani, hanem egyúttal szeretnék meg is erősíteni az egyébként 1893. július 25-én megnyílt csatornát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr4017808159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása