Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Görögország megnyitja a Korinthoszi-csatornát a turistaszezonra

2023. június 07. - kalimeraeger

korinthoszi_csatorna_3_2.jpg

Kép: Pinterest

A görög hatóságok bejelentették, hogy a Korinthoszi-csatorna, amely a Jón-tengeren található Korinthoszi-öblöt köti össze az Égei-tengeren található Szaroniki-öböllel, csütörtökön újra megnyitotta kapuit a nyári időszakra, és szeptemberig így is marad.

A Korinthoszi-csatorna helyreállításának második szakasza a múlt héten ért véget a 2020 novemberében, valamint 2021 januárjában és februárjában bekövetkezett katasztrofális földcsuszamlásokat követően. Október 1-jétől a munkálatok az utolsó szakaszba lépnek, és a becslések szerint 2024 februárjában a csatorna visszatérhet a normál, 24 órás működéshez.

A csatorna 2022 októberében zárt be a tengeri forgalom előtt, miután a nyári időszak alatt megszakítás nélkül és biztonságosan működött, és az elmúlt húsz év legjobb teljesítményét hozta.

"Ez bizonyítja a csatorna működésének fontosságát, valamint a tengeri forgalom, a turizmus növekedése és a térség felértékelődése szempontjából betöltött döntő szerepét" - közölte akkor a Korinthoszi-csatorna Társaság. A csatorna 2022. július 4-i újranyitásának napjától kezdve hetven különböző országból 6 001 hajó haladt keresztül rajta.

A Korinthoszi-csatorna földcsuszamlások miatti lezárása katasztrofális hatással volt a görögországi közlekedésre és turizmusra.

2021 februárjában egy földomlás miatt a hatóságok kénytelenek voltak szüneteltetni a csatorna működését. A helyreállítás megkezdődött, de júliusban újabb földcsuszamlások miatt a munkálatok teljesen leálltak. Ez a helyzet még komolyabb volt, ugyanis a Peloponnészosz oldaláról hatalmas sziklák zuhantak a vízbe.

A Korinthoszi-csatornáról ITT olvashattok bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1818141072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása