Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Feloldanak több szigorítást Görögországban

2022. április 13. - kalimeraeger

kreta_10_pb.jpg

Kép: Pixabay

Hamarosan itt a turistaszezon, Görögországban pedig megkezdődnek az enyhítések, melyeket a járványügyi adatok és a szakértők véleménye is alátámaszt.

Június 1-jétől nem lesz kötelező a beltéri maszkviselés, és május 1-től a védettségi igazolványt sem kell felmutatni az országba való beutazáshoz vagy az éttermekben.

Thanos Plevris egészségügyi miniszter szerint az intézkedéseket szeptemberben átértékelik majd.

Görögország a világ egyik legkedveltebb nyaralóhelye, a turisztikai szektor a görögök jelentős százalékának biztosít megélhetést. A két koronavírussal terhelt év erős nyomokat hagyott a gazdaságon, de idén remélik, hogy a 2019-es eredmények 80%-át sikerül majd elérniük.

A vírus ugyan leszállóágban van, de a görög köztársasági elnök, Katerina Sakellaropoulou éppen betegeskedik, tünetei viszont enyhék.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6117807629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása