Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A pandémia és a görög nők

2022. március 07. - kalimeraeger

ep_felmeres_pb.jpg

Kép: Pixabay

A pandémia nők életére gyakorolt hatásairól készített felmérést nemrégiben a Európai Parlament. Az intézmény arra volt kíváncsi, hogyan hatott a nők bérére, valamint a munka-magánélet egyensúlyára a pandémia.

Az eredmények sajnos lesújtóak. Az Európai Unióban a világjárvány eredményeképpen a nők háromnegyede szerint nőtt a nőkkel szembeni érzelmi és fizikai erőszak. Görögország sajnos vezeti ezt a statisztikát, ott a nők 93 %-a vélekedik így.

Hasonlóan rossz adatok születtek a munka és magánélet egyensúlyának változása terén is, itt a görög nők több, mint 50%-a nyilatkozott akképpen, hogy a pandémia miatt kevesebb bevételt ért el, ami a magánéletére is kedvezőtlenül hatott.

A lezárásokat és a kijárási tilalmat uniós szinten a válaszadók 41 százaléka, a társas érintkezés korlátozását pedig 38 százaléka viselte nehezen.

A nők azt is egyértelműek megfogalmazták, hogy milyen eszközökre lenne szükség ahhoz, hogy a nőkkel szembeni erőszak aránya visszaszoruljon. Ilyen intézkedésként sorolták fel a segélyszolgálatok számának növekedését, a rendőrséghez fordulás megkönnyítését, a nők pénzügyi önállóságának növelését (akár az egyenlő munkáért egyenlő bért elve alapján), illetve a rendőrségen és az igazságszolgáltatásban dolgozók érzékenyítését.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr1517774734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása