Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Keddi sztrájk a vendéglátósok körében

2021. november 16. - kalimeraeger

gorog_etterem_3_pb.jpg

Kép: Pixabay

Bizony ma többen nem nyitották ki üzleteiket Görögországban.

Több étterem, kávézó és bár is zárva tart a mai napon, a vendéglátóipar dolgozói ugyanis sztrájkba fogtak. Az Éttermek és Hozzájuk Kapcsolódó Szakmák Pánhellén Szövetségének szakszervezete 24 órás munkafelfüggesztést hirdetett.

Ennek sok oka van, többek között az új koronavírussal kapcsolatos szigorítások, illetve, hogy a kormány nem igazán támogatja az éttermeket a pandémia alatt.

Ahhoz, hogy valaki beülhessen Görögországban egy étterembe, kávézóba, bárba, vagy oltási igazolást, vagy a betegségből való felépülést bizonyító dokumentumot, vagy pedig egy 48 órán belül elvégzett negatív tesztet kell felmutatnia. Az étteremtulajdonosok elmondták, hogy ezek a szigorítások drasztikus visszaesést okoztak a forgalomban, mindamellett a dolgozókat is kellemetlen helyzetbe hozták, hiszen így meg kell küzdeniük azokkal a vendégekkel, akik nem akarnak eleget tenni  a szabályoknak. A szakszervezet szerint a fent említett vendéglátóipari egységekben 30%-ról 50%-ra esett vissza a forgalom, mióta bevezették az új rendeletet.

A szövetség által összegyűjtött követelések tartalmazzák az államtól való pénzügyi támogatást visszamenőlegesen a vírus kezdetétől, a bérleti- és rezsiköltségekhez való hozzájárulást, valamint az ÁFA 24%-ról 6%-ra való csökkentését. A szakszervezet mindemellett kihangsúlyozta, hogy a vendéglátóipar volt, mely először bezárt a járvány kitörésekor, és amelynek dolgozói azóta az egyik legnagyobb oltottsági arányt érték el.

A mai sztrájk a közelmúlt egyik legnagyobbja, melyben országszerte számtalan egység részt vett.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr8816756978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása