Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Az ifjú görög tini újabb költeményei

2021. november 09. - kalimeraeger

dimosthenis-dimitrios_despotidis_1.jpg

Kép: www.greekreporter.com

Dimosthenis-Dimitrios Despotidis, akiről korábban már írtunk nektek, egy versgyűjteményt adott ki, mely a Lábnyomaim keresése címet viseli.

A kötet mind görög, mind angol nyelven elérhető, és 46 verset tartalmaz.

A mindösszesen 14 éves Despotidis 2020-ban nyert meg egy rangos nemzetközi versenyt, melyet a Never Such Innocence (NSI – Soha Ilyen Ártatlan) Alapítvány szervezett Londonban.

Az új köteten Andros sziget fővárosának egyik nevezetessége, a Tourlitis világítótorony képe szerepel, az ifjú költőnek ugyanis ide nyúlnak vissza a családi gyökerei.

A görög nyelvű változat megjelenésére októberben került sor Athénban. Dimosthenis ekkorra betekintést engedett a tartalomba is: a koronavírus hatásai egy fiatal felnőtt életére.

„A válogatás nagyon sok különböző elem kicsúcsosodása, melyek egészen kora gyerekkoromtól a mai napig hatással voltak rám. De ugyanakkor sok olyan erőfeszítésről is szól, mellyel az embereknek a Covid alatt, és jelenleg is szembesülniük kell”- mondta.

Az ifjút az International Action Art (Nemzetközi Akcióművészet) görög szervezet megajándékozta az Irodalmi Igazgató címmel, és ezzel Despotidis lett a valaha volt legfiatalabb személy, aki ebben az elismerésben részesült.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5716751000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása