Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Vihar és áradás a görög fővárosban

2021. október 15. - kalimeraeger

Az időjárás mostanság nagyon nem kedvez Görögországnak.

Sajnos sorra jönnek a természeti csapásokkal kapcsolatos hírek az országból: csütörtökön a Ballos nevű front haladt végig Athénon, áramkimaradást és elárasztott utcákat hagyva maga után.

A szakadó eső arra késztette a hatóságokat, hogy figyelmeztesse a lakosokat: csak akkor tartózkodjanak szabadtéren, ha az mindenképpen szükséges. A tűzoltóság folyamatosan kapja a hívásokat elárasztott ingatlanokról, ahonnan a víz kiszivattyúzása vált szükségessé, vagy kidőlt fákról, melyek akadályt vagy károkat képeztek.

A New Philadelphia nevű városrészben a diákok padokból ácsoltak maguknak hidat, hogy kijussanak a vízben álló iskolából. A turisták körében igen népszerű, Monastirakinál található bolhapiac is áldozatul esett.

Thessalonikit is elérte a vihar, itt pár óra alatt annyi csapadék esett, mint egész szeptemberben szokott.

Eviát pedig egy második hullám érte el az első után, több családot is evakuálni kellett a sziget északi részéről.

Az előrejelzések péntekre sem jósoltak javulást, Hellász nagy részét elérheti a Ballos.

Eközben a szezon első havazása is megtörtént az országban, csütörtökön az északi makedóniai tartomány 1100 méter feletti hegyvidékein hullt a pelyhes, helyenként 15 centis magasságban fedte be a tájat.

Videó: Youtube - info info

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2016722162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása