Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Elég a szemétből!

2021. október 06. - kalimeraeger

szemet_3_pb.jpg

Kép: Pixabay

Többször beszámoltunk már róla, hogy milyen akciókat szerveznek környezettudatos aktivisták egyes görög partszakaszok megtisztítására.

Nem is gondolnánk, milyen fontosak az ilyen kezdeményezések, ám most egy felmérés eredményei sokkoló adatokat mutatnak: a Görög Tengerkutató Központ legfrissebb tanulmánya ugyanis rámutatott, hogy a Földközi-tengerbe évente mintegy 17600 tonna szemét kerül.

Az elképzelhetetlen mennyiségű hulladék útja innentől háromfelé válik: egy része (2800 tonna) lesüllyed a tenger fenekére, 3760 tonna szemét lebeg a vizen, a többi pedig a partra sodródik.

A Földközi-tenger nincs szerencsés helyzetben, hiszen a hulladék legfőbb forrásai - derült ki a kutatásból - a turisták, akik nyaralásuk alkalmával gondolják úgy, hogy nem kell figyelniük a környezetre, de ide tartozik a hajózás és a halászat is.

Az elképesztő mennyiségű szemét hatalmas terhet ró a növény- és állatvilágra, sokkoló képek láttak már napvilágot műanyagkeretbe szorult élőlényekről vagy szeméthez "tapadt" állatokról.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr7116709816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása