Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

A Stavros Niarchos Alapítvány is beszállt a segítők közé

2021. augusztus 15. - kalimeraeger

tuz_2021_gr_apostolis_makris.jpg

Kép: www.greekreporter.com - Apostolis Makris

Az intézményről köztudott, hogy nagyon sok jó ügyben részt vállal. Ezúttal a görög tűz okozta károk helyreállítására hozott létre egy 15 millió eurós alapot.

Csütörtöki nyilatkozatában az Alapítvány köszönetet mondott az oltásban és a mentésben segédkezőknek, s a „disztópikus valóság mindennapi hőseinek” nevezte őket.

Megemlékezett továbbá Vasilis Filoras videósról is, aki önkéntes munkája közben lelte halálát egy szerencsétlen baleset következtében, és együttérzését fejezte ki azoknak, akik elvesztették otthonaikat és megélhetési forrásaikat. Sajnálatát fejezte ki továbbá a hatalmas terület miatt, ami a tűz martalékává vált, hiszen az erdőség az ország „zöld tüdejének” egy részét képezte, és megannyi élőlénynek biztosított lakhelyet.

A Stavros Niarchos Alapítvány egyrészről a keletkezett károk rendbetételéről szeretne gondoskodni, másrészről pedig országszerte szeretné fejleszteni az erre a szituációra való felkészülés eszköztárát. Az adományt a megfelelő szervezetekhez juttatják el, akik a legszükségesebb helyekre továbbítják azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr216661016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása