Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Az Athos-hegy és a megújuló energia

2021. március 16. - kalimeraeger

athos_4_1.jpg

Kép: Pixabay

Görögország szerzetesi közösségének egyik lakóhelye, mely kb. 2000 ortodox szerzetesnek ad otthont, hamarosan nagy átalakuláson megy majd keresztül.

És ez most világi dolgot jelent, ugyanis Athos energiaszükségletét nemsokára teljes mértékben napkollektorok fedezik majd.

A köztársaság eddig olajjal hajtott generátorokat használt, ezeket azonban nem kötötték össze az állami áramrendszerrel.

A ragyogó újításnak köszönhetően azonban nemcsak az Athos-hegy energiaellátását biztosítják, de a szén-dioxid kibocsájtást is csökkentik.

Az Athos-hegy a Natura 2000 védett területéhez tartozik, és az UNESCO világörökség része. Húsz kolostorból áll, kizárólag szerzetesek által lakott, a látogatása nagyon szigorú szabályokhoz kötött.

A modern technikának hála azonban nemrégiben mindenkinek lehetősége nyílt megcsodálni az Athos-hegy kincseit.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr6016467042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása