Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Tudtad-e...

76. rész

2021. március 13. - kalimeraeger

meteorak_3_1.jpg

Kép: Pinterest

...hogy a Meteorák az egyik James Bond film forgatási helyszíne volt?

Az 1981-es Szigorúan bizalmas című részben a csempészt alakító Julian Glover megkaparintja a britek által használt ATAC nevű kommunikációs rendszert. Kész eladni azt a KGB-nek egy elhagyatott kolostorba (Agia Triada – Szentháromság kolostor) rejtőzködve, de természetesen megérkezik James Bond (Roger Moore), aki mindezt megakadályozza.

A filmben az ügynök, miután felért a hegypillér csúcsára, csörlő segítségével juttatta fel társait a kolostorba, azzal a módszerrel, melyet régen a szerzetesek is használtak. A kolostorban játszódó jeleneteket azonban nem itt forgatták, hiszen erre nem kaptak engedélyt, sőt, az itt lakók szőnyeggel és szennyes ruhával borították be a tetőt, hogy ezzel akadályozzák a filmezést. Csupán a hegy volt szabad préda, mely nem az ő tulajdonukban áll. Kalambaka polgármestere nagyon reménykedett a film által gerjesztett turisztikai növekedésben, így ami tőle telt, a stáb rendelkezésére bocsájtotta.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2016459204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása