Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Hippokratész hószobra

2021. február 17. - kalimeraeger

ho_2.jpg

Ahogy arról a napokban beszámoltunk, Görögországban régen látott mennyiségű hó esett, amely amellett, hogy csodaszép tájakat eredményezett, fennforgásokat is okozott.

A világ más pontjain élő görögök sem szűkölködnek a téli csapadékban, ez egy New York-i görög-amerikai párost pedig arra ihletett, hogy hóból készítsék el Hippokratész szobrát a Nagy Almában.

ho_hippokratesz_gr.jpg

Kép: Greekreporter

Melissa Vadakara és Marios Tzavellas astoriai lakosoknak nem ez az első ilyen alkotásuk, egészen művészi szintre emelték ezt, a nem mindennapi alapanyagból való szobrászkodást.

A hóból készült Hippokratész 2 méter magas, és alkotói azt mondják, az orvoslás atyja védi a környéket a koronavírus ellen.

Melissa és Marios öt órát töltöttek a műremek megformálásával. De sajnos, mint ahogy az lenni szokott, ez a hóból készült szobor sem tartott sokáig: egy nap múlva már csak Hippokratész lábai állták a sarat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr516430074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása