Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Helyenként 25 cm hó és kemény mínuszok Görögországban

2021. február 15. - kalimeraeger

ho_athen_1.jpg

Ahogy tegnap megírtuk Nektek, a Medea nemcsak erős lehűlést, de kemény havazást is eredményezett Görögországban. Szombatra az ország északi része, vasárnapra és hétfőre már a déliek közül is jónéhány hótakaró alá került.

A havazás hétfő reggelre olyan nagymértékű lett, hogy egyes utakat/autópályákat le is kellett zárni.

A lakosságot arra figyelmeztetik, hogy kinti ügyintézésüket csak a legszükségesebbekre korlátozzák, hiszen az extrém, helyenként akár -20 Celsius fokos hőmérséklethez az ország lakossága egyáltalán nincs hozzászokva.

Nem enyhít a helyzeten az erős szél sem, Evia szigeténél regisztrálták a legerősebb széllökéseket.

Görögországot az időjárás nemcsak annak extrém hideg mivolta miatt érte sokként, hanem azért is, mert az évnek ebben a szakában az Alkyonides Meres-hez, azaz az igen enyhe időjáráshoz vannak hozzászokva. Az Alkyonides Meres-ről ITT írtunk Nektek bővebben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr2216428432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása