Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Mégsem lesz Görögország-Ciprus kompjárat?

2021. január 31. - kalimeraeger

pireus_1_2.jpg

Kép: Pinterest - Pireusz

Félő, hogy érdeklődés hiányában kútba esik a terv.

Az ötlet 2020 februárjában kapott lángra, mikor több cég is jelezte, partner lenne abban, hogy újjáélesszék a két ország közötti menetrendszerinti közvetlen hajójáratokat, melyek 2000-ben szakadtak meg.

A ciprusi kormány azonban január végével bezárólag egyetlen ajánlatot sem kapott.

A projekt egészen addig jutott, hogy Görögország nyomatékosította a járat újbóli működtetésére való igényét, és külön kikötőhelyet jelölt ki ezen járatoknak Pireuszban. A görög hatóságok szintén tanulmányozták a kompok üzemeltetésének lehetőségét.

Az ajánlatok hiánya a hajózási miniszter szerint az időközben bekövetkező járványhelyzetre vezethető vissza, mely ebben a szektorban is hatalmas károkat okozott, a jövő pedig egyelőre megjósolhatatlan. Az ötletet azonban nem vetik el, amint rendeződik a jelenlegi szituáció, keresni fogják a megoldásokat.

A közvetlen kompokat 20 évvel ezelőtt azért állították le, mert az egyre gyakoribb repülőjáratok miatt kihasználtságuk már messze nem volt a régi.

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr9916410632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása