Az Egri Görög Önkormányzat blogja

Kalimera Eger!

Enyhítések a szigorítások közepette vagy szigorítások az enyhítések közepette?

2021. január 27. - kalimeraeger

nyitorr_ajto_pb.jpg

Kép: Pixabay

Ahogy arról már írtunk nektek, Görögország a második hullámgörbéjét úgy tűnik, sikerrel laposítja, így az ország vezetősége úgy döntött, itt az ideje néhány szabály újragondolásának.

A már életbe lépett enyhítések mellett február 1-jén újra megnyitják kapuikat a középiskolák. Kivételt képeznek ez alól azok az oktatási intézmények, melyek az ún. vörös zónában vannak, vagyis ott, ahol a legtöbb az aktív fertőzött.

A középiskolák újbóli működésének persze szigorú szabályai lesznek: kötelező maszkviselés, csúsztatott szünetek, a diákok létszámának limitálása a sport és egyéb hasonló tevékenységgel kapcsolatos foglalkozásokon. A fertőtlenítők használata, a termek folyamatos szellőztetése szintén kötelezőek.

Ezen felül bátorítják a pedagógusokat, illetve a 16 éven felülieket, hogy jelentkezzenek az ingyenes koronavírus tesztre, mely így preventív jelleggel segíthet a betegség terjedésében.

A kormány ugyanakkor bejelentette, hogy mindennemű tömeges rendezvény megtartása és az azon való részvétel tilos egészen február 1-ig. A létszámot 100 főnél húzták meg, és mind közterületre, mind privát helyszínre vonatkozik. Ennek oka természetesen a nagy bulik és tüntetések szabályozása, melyek nagyban hozzájárulnának a vírus terjedéséhez. Aki megszegi ezt, és hasonló összejövetelt szervez, több ezer eurós büntetésre számíthat, aki pedig részt vesz rajta 300 eurót kell fizetnie.

Hétfőn 436 új fertőzöttet diagnosztizáltak Görögországban, 102-vel többet, mint vasárnap. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kalimeraeger.blog.hu/api/trackback/id/tr5116405136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása